Ny spärr för nätköp ger bättre kontroll

Vi handlar allt mer på nätet och enkelhet och utbud gör det till ett smidigt sätt att hitta precis det du är ute efter.

Ditt kort är alltid öppet för köp i nätbutiker anslutna till Mastercard SecureCode, för dina prenumerationer (exempelvis Spotify eller Netflix) och för ett flertal digitala plånböcker. För andra nätbutiker kan det krävas att du aktivt öppnar ditt kort för att kunna handla, detta för att motverka bedrägeribrott på nätet.

Så öppnar du ditt kort för nätköp

Se till att du har ditt mobilnummer registrerat inne på Mitt kort. Då kan du enkelt öppna upp för nätköp under en timme med ett sms. Du kan också välja att öppna och stänga kortet direkt inne på Mitt kort, i anslutning till ett köp. Oavsett vilka inställningar du har är det lika tryggt att handla med ditt SAS EuroBonus Mastercard som alltid.

Logga in för att göra dina inställningar

Instruktioner Mastercard SecureCode Instruktioner Mastercard SecureCode


Därför har vi infört en ny säkerhetsspärr

Vi handlar allt ifrån resor och hotell till hyrbilar och biljetter på nätet. Med ny teknik och nya betalningssätt kommer alltid nya risker. För att dina kortuppgifter inte ska hamna i orätta händer – det vi i dagligt tal kallar kortkapning – har vi infört en ny säkerhetsspärr.

En stor del av de kortkapningar som skett, har varit en del av att finansiera brottslig verksamhet. Med vår nya säkerhetsspärr tar vi tillsammans ansvar för att inte finansiera brottslig verksamhet.

Här kan du läsa mer om de vanligaste frågorna om nätköp