Coronavirus – behöver du hjälp med dina tjänster?

I dessa krävande tider påverkas vi alla av Coronaviruset. Men vi kommer att fortsätta jobba på och du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor kring dina tjänster. Det kanske tar lite längre tid än vanligt att komma i kontakt med oss, men vi är här och svarar så fort vi kan.

Frågor och svar

 • Jag har just nu svårt att betala min faktura, vad ska jag göra?

  Om du behöver hjälp kan du kontakta oss genom att logga in på Mitt kort eller i appen och skicka oss ett säkert meddelande med personlig information så hjälper vi dig. Detta för att du som kund aldrig ska lämna ut känsliga uppgifter som kortnummer eller koder via vanliga e-post. Du vet väl att du kan välja att delbetala din faktura.

 • Vad gäller om jag vill reklamera ett kortköp?

  Kortreklamation – en trygghet för dig som betalar med kort

   

  Reklamationsrätten gäller när du betalar med kort i butik och på internet både hemma och utomlands.

   

  Som kortinnehavare har du möjlighet att få hjälp av oss att reklamera köp, uttag eller om du inte fått en vara eller tjänst som du beställt.

   

  För dig som har köpt en vara/tjänst med kortet som inte har levererats på grund av Covid-19
  Börja alltid med att kontakta inköpsstället och ställ dina ersättningskrav till dem, då det är inköpsstället som i första hand ska kompensera för utebliven vara/tjänst.

   

  Om inköpsstället ger beskedet att du ska få återbetalning – avvakta, det tar längre tid än normalt nu.

   

  Om företagets ersättningsförslag exempelvis är en voucher som inte passar dig, måste du alltid meddela företaget /arrangören att du avböjer deras erbjudande och att du vill ha tillbaka beloppet som du har betalat.

   

  Om du trots upprepade försök inte får ersättning så har du möjlighet att göra en reklamation.

   

  Läs mer om kortreklamationer här

 • Var kan jag läsa mer om mina rätttigheter som privatkund?

  Du kan läsa mer om vilka rättigheter du har på Hallå Konsument. Sidan uppdateras omgående med det senaste inom området.

 • Vad gör jag om jag inte fått min beställda vara?

  Kontakta först inköpsstället och fråga varför din vara inte har levererats. Om inköpsstället inte kan eller vill hjälpa till har du som kortinnehavare möjlighet att göra en reklamation hos oss. För att vi ska kunna hjälpa dig behöver det framgå i reklamationen att du har kontaktat köpstället.

  Bifoga all dokumentation du har i form av kvitton, orderbekräftelse, leveransbekräftelse och skriftlig kommunikation du har haft direkt med inköpsstället.

  Observera att en återbetalning kan ta längre tid än normalt på grund av rådande omständigheter.

 • Kan jag få tillbaka pengarna för biljetter, teater eller liknande evenemang om de blir inställda?

  Kontakta först arrangören för att se hur de hanterar återbetalningar. Om du inte får hjälp där har du som kortinnehavare möjlighet att göra en reklamation hos oss. För att vi ska kunna hjälpa dig behöver det framgå i reklamationen att du har kontaktat köpstället. Bifoga all dokumentation du har i form av kvitton, orderbekräftelse, leveransbekräftelse och skriftlig kommunikation du har haft direkt med inköpsstället.

  Observera att en återbetalning kan ta längre tid än normalt på grund av rådande omständigheter.

 • Jag har just tecknat mig för betalskydd, vad gäller för mig om jag blir permitterad eller arbetslös?

  Försäkringen betalskydd gäller endast om man blir arbetslös, men ej vid permittering.

  Här kan du läsa mer om betalskydd

Information om reseförsäkring

Du kan avboka en resa om du eller en anhörig blir sjuk innan avresa. Avbokning av resa på grund av risk för att smittas av coronaviruset omfattas däremot inte.

 

Avbeställningsskyddet ger dig möjlighet att avboka en resa på grund av akut sjukdom eller olycksfall innan du ska resa. Avbeställning kan ersättas mot läkarintyg enligt villkoren i din reseförsäkring. Detta gäller även om du är smittad av coronaviruset och har ett läkarintyg som bekräftar detta. Avbeställningen täcker enbart flyg eller hotell som du bokat innan avresa om du blir akut sjuk.

 

Om flygbolaget ställer in resan omfattas varken flyget eller hotellet av reseförförsäkringen på kortet. Du ska istället vända dig till researrangören eller flygbolaget för att få hjälp.

 

Läs mer om vad som ingår i din kortförsäkring

Frågor och svar om avbeställningsskyddet